Stijn Rutten

Stijn Rutten is geboren en getogen in het Brabantse Gemert. Na zijn studie Hafa- en orkest directie aan het conservatorium in Maastricht is hij zich gaan toeleggen op het dirigeren van harmonieorkesten en koren en het arrangeren/componeren van muziek.

Hij schreef onder andere muziek voor verschillende avondvullende voorstellingen van Koskoier zoals: "Movies, life on the set", "Kassa spaart u zegeltjes", "Tell me about.. Musicals", "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", "Aldenbreght" en "Evita". Verder houdt Stijn zich bezig met het schrijven van muziek voor commercials en steeds vaker voor grotere composities voor harmonieorkest, waarbij vernieuwing in de blaasmuziek zijn grootste ambitie is.

In 1995, 1998, 2003,  2006 en 2011 maakte hij voor Harmonie Excelsior en Koskoier de arrangementen voor de zeer succesvolle "Gemert Proms".

Ook heeft Stijn inmiddels ruim honderd arrangementen op zijn naam staan voor harmonieorkest aangevuld met combo, solo- en/of koorzang in een veelal populaire stijl (pop, jazz, musical, film).

Naast zijn arrangeer werkzaamheden is Stijn momenteel als dirigent verbonden aan Harmonie Excelsior uit Gemert en Harmonie de Dommelecho uit Dommelen. Ook heeft hij de muzikale leiding van natuurlijk Koskoier uit Gemert.